Butiken

Guide till Olika Mittsar för Kampsport

Fokusmittsar, thaimittsar, sparkmittsar, lårskydd, bellypads, sköldar, taekwondo-mittsar och mer!


Oavsett om du tränar boxning, thaiboxning, MMA eller någon annan kampsport, så är mittsar en ovärderlig del av träningsutrustningen. De hjälper till att utveckla teknik, snabbhet och kraft, samtidigt som de erbjuder ett säkert sätt att träna sparkar och slag. I denna artikel går vi igenom de vanligaste typerna av mittsar och skydd som används av både fighters och tränare.

Fokusmittsar – Perfekt för Snabba Slag och Teknik

Fokusmittsar är små och lätta mittsar, designade för precision och hastighet. De används ofta inom boxning och MMA, där slagteknik och koordination är i fokus. En erfaren mittshållare kan även integrera knän och sparkar i träningspassen, vilket gör dem mångsidiga.

Förutom att de är populära på gym och träningsanläggningar, är fokusmittsar även utmärkta för hemmaträning. Att träna med ett par fokusmittsar kan förbättra din kondition och styrka på ett roligt och dynamiskt sätt. Några av de mest populära märkena inom fokusmittsar är Chokem, Raja och Fairtex, som erbjuder hållbara och högkvalitativa produkter.

Thaimittsar – Slag, Sparkar och Knän i Ett Paket

Thaimittsar är större och robustare än fokusmittsar, vilket gör dem till det perfekta valet för träning av både slag, sparkar och knän. Dessa mittsar används främst inom thaiboxning (Muay Thai) och MMA, men är även populära i andra stående kampsporter.

Eftersom thaimittsar är större, erbjuder de mer skydd för mittshållaren och ger bättre stöd vid träning av kraftfulla tekniker. Fairtex och RAJA är välkända märken inom denna kategori, kända för sin exceptionella hållbarhet och funktionalitet. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren, är thaimittsar ett viktigt verktyg för allsidig träning.

Skydd för Tränare – Belly Pads, Lårskydd och Västar

För tränare som arbetar nära fighters under träningspass, är det viktigt att skydda sig från de kraftfulla tekniker som utövas. Belly pads och lårskydd används ofta för att absorbera sparkar och knän, särskilt i thaiboxning och MMA.

Magplattor och västar ger extra skydd för bålen, vilket gör det möjligt för tränaren att hålla upp mittsar och öva tekniker som riktar sig mot kroppen. Detta gör träningen både mer realistisk och säker. Några av de mest populära märkena inom denna kategori inkluderar Fairtex och Phoenix, som erbjuder både prisvärda och högkvalitativa alternativ.

Mittsar för Taekwondo – Racket Mitts, Focus Paddle och Double Mitts

För de som tränar taekwondo eller andra sparkinriktade kampsporter, är så kallade racket mittsar eller focus paddles en viktig del av träningen. Dessa mittsar, ibland kallade double mitts på grund av sin dubbla bladliknande form, används för att öva snabba och precisa sparkar.

Racket mittsar är utformade för att ge ett omedelbart ljud vid träff, vilket hjälper utövaren att utveckla timing och kraft i sparkarna. De är särskilt populära inom taekwondo, där höga och snabba sparkar är en central del av tekniken. Märken som Phoenix och Zebra Athletics erbjuder högkvalitativa racket mittsar som är hållbara och lämpliga för intensiv träning.

Övriga Mittsar och Utrustning

Utöver de vanligaste typerna av mittsar, finns det även specialutrustning som träningspinnar, vilka används för att förbättra rörelsemönster och precision. Phoenix erbjuder några av de bästa träningspinnarna på marknaden, designade för att utveckla fighters reaktionsförmåga och teknik.

För de som tränar karate eller taekwondo, används ofta större mittsar för att öva hoppsparkar och andra kraftfulla tekniker. Dessa mittsar, även kända som sparkmittsar, ger ett större träffområde och gör det möjligt att träna explosiva sparkar med maximal kraft.

Tips för Att Välja Rätt Mittsar

När du väljer mittsar är det viktigt att tänka på vilket material de är tillverkade av. Mittsar i riktigt läder håller ofta längre och erbjuder bättre stötdämpning, medan mittsar i konstläder kan vara ett mer budgetvänligt alternativ. För klubbar och föreningar som behöver köpa flera par mittsar, erbjuder vi mängdrabatter på märken som Fairtex, Chokem och DAX.

Slutsats

Oavsett om du är en fighter eller tränare, är mittsar ett av de viktigaste redskapen i din arsenal. Med rätt typ av mittsar kan du optimera din träning och förbättra både teknik och styrka. Kolla in vårt breda sortiment av mittsar och skyddsutrustning, och tveka inte att kontakta oss om du har frågor om produkter eller vill ansöka om klubbrabatt!

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.