Butiken

En guide för skor inom kampsport och träning.

Hos oss på Jabb hittar du träningsskor för flera olika träningsformer. Vårt fokus ligger på boxning och brottning från ledande varumärken, men vi har även ett brett utbud för styrkelyft, funktionell träning och kampsport. Här är vår guide för att hjälpa dig att välja rätt skor för din träning.

Vilka skor ska man ha för kampsport?

  • Karate och budosporter: Utövas oftast barfota, men zori-sandaler eller speciella kampsportstrumpor används ibland.

  • Taekwondo: Skor med platt sula som ger bra grepp och mjuka ovandelar som minimerar skador vid sparkar är vanliga.

  • Brottning: Brottarskor med en platt sula och stöd runt ankeln används för maximalt grepp och stabilitet på mattan.

  • Boxning: Boxningsskor är lätta och erbjuder utmärkt ankelstöd och grepp för snabba rörelser och hopp.

  • Brazilian Jiu-Jitsu och Judo: Oftast tränar utövare barfota eller med speciella strumpor för grepp och säkerhet.

  • Krav Maga: Här används lätta och låga skor som ger bra grepp och stöd för snabba och dynamiska rörelser.


Vilka träningsskor ska jag välja?

  • Crossfit och funktionell träning: För mångsidig träning som involverar lyft, hopp och snabba rörelser, är crossfit-skor med platt sula ett bra val. De ger stabilitet och grepp samtidigt som de tillåter rörelsefrihet. 
  • Styrketräning och tunga lyft: Lyftarskor med hög och fast sula ger den stabilitet du behöver för att optimera din kraft och minska skaderisken vid tyngre lyft. Brottarskor eller platta skor som Vivobarefoot används också ofta för ökat grepp och stabilitet.


Boxningsskor

Design och användning: Boxningsskor är speciellt framtagna för att möta de unika kraven i boxningsträning och tävling. De har en platt sula som ger ett utmärkt grepp på både trä- och gummiytor, vilket är avgörande för att utföra snabba och precisa fotrörelser. Skorna är också lätta, vilket hjälper boxare att röra sig smidigt i ringen utan att tröttna fötterna. Ankelstödet är en annan viktig funktion, eftersom det ger stabilitet vid plötsliga sidoförflyttningar och hopp, vilket minskar risken för skador.

Tack vare deras utmärkta grepp och stöd har boxningsskor blivit populära även inom kraftsport som styrkelyft, särskilt vid marklyft. Den platta sulan och greppet på dessa skor bidrar till ökad stabilitet och kontroll under lyften, vilket kan hjälpa till att förbättra tekniken och minska skaderisken.

Märken: På Jabb erbjuder vi ett brett sortiment av boxningsskor från de mest respekterade varumärkena, inklusive Adidas, Nike, Rival och Venum. Dessa märken är kända för sin höga kvalitet, komfort och hållbarhet. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren boxare, hittar du ett par som matchar dina behov och träningsmål.

Vi erbjuder också boxningsskor för både barn och vuxna, så att hela familjen kan hitta rätt skor för sina träningar. Du kan besöka vår butik på Arenavägen 23 i Stockholm eller utforska vårt sortiment online för att hitta de bästa boxningsskorna för dig.

Brottningsskor

Design och användning: Brottningsskor är designade för att ge maximalt grepp och stabilitet på mattan under intensiva brottningsmatcher. De har en platt sula, precis som boxningsskor, vilket möjliggör en nära kontakt med underlaget och bättre kontroll över rörelserna. Dessutom ger skorna ett bra stöd runt ankeln, vilket är viktigt för att förhindra skador när du snabbt ändrar riktning eller kastar dig efter en motståndare.

Skorna är också lätta och flexibla, vilket gör att du kan röra dig snabbt och smidigt på mattan utan att känna dig begränsad av tyngden av skon. Materialen som används är slitstarka men ändå ventilerande, så att dina fötter kan hålla sig svala och bekväma även under långa matcher eller träningar.

Märken: Vi erbjuder brottningsskor från världsledande varumärken som Adidas, Nike och Asics. Dessa märken är kända för sina innovationer inom sportutrustning och erbjuder brottningsskor som kombinerar hög komfort, grepp och hållbarhet.

Oavsett om du är en nybörjare som söker dina första brottarskor eller en erfaren brottare som letar efter en uppgradering, har vi ett sortiment som passar alla nivåer. Vårt team finns också tillgängligt för att hjälpa dig att hitta rätt modell baserat på dina individuella behov och preferenser.

Tyngdlyftningsskor och styrkelyftsskor

Design och användning: Tyngdlyftningsskor är speciellt utformade för att ge stabilitet och stöd under tunga lyft. De har en robust, hård sula och en höjd klack, som hjälper till att fördela vikten jämnare och förbättra din lyftposition. Detta är särskilt viktigt i olympiska lyft som ryck och stöt, där rätt teknik och kroppshållning är avgörande för att kunna lyfta tungt och undvika skador.

Skorna har ofta ett spänne eller remmar som hjälper till att låsa fast foten i ett stabilt läge, vilket ger dig den säkerhet och kontroll som behövs under lyftet. Klackens höjd varierar beroende på modell och personliga preferenser – olympiska lyftare brukar föredra en högre klack, medan styrkelyftare ofta väljer en lägre klack för ökad markkontakt under exempelvis knäböj.

För styrkelyftare, särskilt vid marklyft, används också ofta boxningsskor eller brottningsskor. Dessa har en platt sula som gör att lyftaren kommer så nära marken som möjligt, vilket kan hjälpa till att maximera kraftöverföringen under lyftet. Skornas grepp och stabilitet spelar en avgörande roll för att säkerställa en säker och effektiv lyftteknik.

Märken: Vi erbjuder tyngdlyftningsskor från ledande varumärken som Adidas och Nike, som är kända för sin hållbarhet och funktionalitet inom kraftsporter. Oavsett om du lyfter för styrka, prestation eller tävling har vi något som passar dina behov.


Avslutande ord:

Att ha rätt skor är avgörande för att kunna prestera på topp och minska skaderisken, oavsett om du tränar boxning, brottning, tyngdlyftning eller styrkelyft. Hos Jabb hittar du träningsskor från de bästa varumärkena, och vi hjälper dig att hitta rätt skor för just din sport och dina träningsmål. Utforska vårt sortiment online eller besök vår butik i Stockholm för att få personlig rådgivning och hitta dina nästa träningsskor.


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.