Butiken

En guide för shorts inom kampsport.

Shorts är en viktig del av utrustningen inom kampsporter som MMA, boxning och Thaiboxning. De är speciellt utformade för att ge komfort, rörelsefrihet och ventilation under träning och tävlingar. Dessa shorts har även stretch, mesh, lättare material, slitstarkt tyg och andra egenskaper som hjälper under påfrestningen av kampsport. Nedan följer en liten guide av olika typer av shorts som används inom kampsport.

MMA Shorts

MMA shorts, även kända som mixed martial arts shorts, eller vale tudo shorts, är ett viktigt plagg för utövare inom sporten. Dessa shorts är särskilt designade för att erbjuda maximal rörelsefrihet, komfort och hållbarhet under de olika disciplinerna som utövas inom MMA, såsom brottning, boxning, Muay Thai och jiu-jitsu.

Det som gör MMA shorts speciella är deras utformning och materialval. Dessa shorts är tillverkade av slitstarka och lättviktiga material, vilket möjliggör smidiga och explosiva rörelser utan att utövaren känner sig hindrad. De har vanligtvis en kort och vid passform som inte begränsar benens rörelser, vilket är avgörande för att kunna utföra snabba sparkar och nedtagningar. MMA shorts har också förstärkta sömmar och resårband för att hålla dem på plats under intensiva träningar och matcher. De är utformade utan fickor eller metallföremål för att förhindra skador på motståndare under tävlingar.

Vale Tudo-shorts specifikt sitter där emot som ett kompressionsplagg, ofta med ett stretchigt tyg som andas och en snörning i midjan. VT shorts används även flitigt inom BJJ och andra grappling sporter.

Inom jiu-jitsu (BJJ,) där markkamp och grappling är centrala, erbjuder Jabb.se shorts som är IBJJF-godkända. IBJJF är den mest ansedda organisationen för jiu-jitsu tävlingar och deras godkännande garanterar att shortsens design och material uppfyller de nödvändiga kraven för tävling. Fråga oss gärna om ni ska tävla och känner er osäkra! 

När det gäller att välja rätt storlek på MMA shorts är det bästa att följa tillverkarens storlekstabell. Jabb.se erbjuder vanligtvis en storleksguide för varje produkt för att hjälpa kunder att hitta rätt passform. Generellt sett bör MMA shorts sitta bekvämt runt midjan och låren utan att vara för lösa eller för tighta, för att ge den bästa möjliga rörelsefriheten under träning och tävling.

Thaiboxningsshorts

Thaiboxningsshorts, även kända som Muay Thai-shorts, är speciellt utformade för att möta behoven inom thaiboxning. Dessa shorts är löst passande och har en bred elastisk midja som ger bekvämlighet och rörelsefrihet under sparkar och knän. Thaiboxningsshorts är vanligtvis tillverkade av lättviktig och slitstarkt material för att underlätta snabba rörelser och förbättra ventilationen. De är också kända för sina livfulla färger, mönster och broderade detaljer, som ofta representerar thaiboxningsklubbar eller traditionella thailändska symboler.

Den breda elastiska midjan håller shortsen på plats och gör att de sitter bekvämt runt höfterna, vilket är viktigt för att de inte ska glida ner under intensiva rörelser. Det är också vanligt att dessa shorts har en vid och kort passform för att maximera rörelsefriheten och tillåta fulla benrörelser.

Gällande storlekar på Muay Thai-shorts så kan det skilja sig en hel del beroende på märke. Vi försöker att alltid ha en storleksguide inne på var produkt, men om ni känner er osäkra, eller om storlekstabell skulle saknas av någon anledning så är ni varmt välkomna ställa frågor till oss. 

Boxningsshorts

Boxningsshorts är en viktig del av boxningsutrustningen som används av både amatörer och professionella boxare. Dessa shorts är speciellt utformade för att ge optimal rörelsefrihet, komfort och ventilation under boxningsträning och tävling. De är tillverkade av lätt och hållbart material för att möjliggöra smidiga rörelser och ge utövarna den bästa möjliga prestandan i ringen.

Shortsen kommer vanligtvis i färgerna röd, svart eller blå, med vita detaljer, för att överstämma med regler kring tävling. Den breda elastiska midjan ger stöd men även rum för en större boxningssuspensoar. Många boxningsshorts har meshpaneler eller andra ventilationsfunktioner som hjälper till att hålla boxaren sval och bekväm.

Jabb.se erbjuder ett brett utbud av boxningsshorts från kända märken som adidas, Green Hill, Paffen Sport, Tuf Wear och Venum. Dessa märken är kända för sin höga kvalitet och deras produkter används av professionella boxare över hela världen.

Övriga shorts och basplagg

Förutom de specifika shortstyperna för MMA, BJJ, thaiboxning och boxning finns det andra shorts som används inom olika kampsporter. Vi har t ex många kompressionsplagg från Under Armour i form av shorts och spats. Många kampsportsutövare föredrar att ha dessa som basplagg när dom brottas eller sparras stående, då dom andas bra och släpper på svett. Andra använder dom för komfort eller som skydd mot rivsår, under gi och byxor.

Sammanfattning

Valet av shorts för kampsporter beror på individuella preferenser, reglerna för respektive kampsport och kraven för träning eller tävlingar. Det är viktigt att välja shorts av hög kvalitet som är bekväma, hållbara och ger tillräckligt med rörelsefrihet för att utföra tekniker på ett effektivt sätt.

MMA-shorts, thaiboxnings-shorts och boxnings-shorts erbjuder olika egenskaper och design för att möta behoven och kraven inom respektive kampsport. Rätt val av shorts kan förbättra komforten, rörelsefriheten och prestationen för utövare inom kampsporter. Jabb.se erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa shorts för olika kampsporter, inklusive IBJJF-godkända alternativ för jiu-jitsu, vilket säkerställer att utövaren får den bästa möjliga utrustningen för sin träning och tävling.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.